fredag den 16. august 2013

Nyt navn på bloggen

Fru Larsen har ikke været Fru Larsen i en del tid nu. Jeg fandt at det var på tide at aflive hende. Det nye navn kan synes mærkeligt. Der gik får i snakken, til en kælderstrik, for nogen måneder siden. En eller anden (ikke mig), udnævnte en af vores moderatorer i CPH-knitters, til førerfår. Det passede ikke lige damen, så hun delte et par titler ud, sådan i al venskabelighed. Jeg blev til tyskerfåret, fordi jeg altid laver mine ting færdige. Tysk grundighed og sådan. Jeg besluttede mig for at tage det til mig. Ikke noget med en kurv fuld af næsten-færdige projekter her hos mig. 
Og nu til det egentligt handler om: Strik!
Jeg har strikket rigtig mange sokker. Jeg talte lige sammen i skabet. Der er, i hvert i fald 13-14 par, sådan af nyere dato. Jeg har derfor truffet en beslutning. De skal bruges. Jeg vil kun have hjemmestrikkede sokker på hele vinteren.
Her er et lille udvalg af dem, der er blevet til her i sommer:


Der er næsten to par til der er færdige, men de er ikke fotograferede endnu.


Jeg er også blevet færdig med Redy.

Jeg bliver glad for den trøje. Den endte med at ligge lidt for længe, til min smag. Normalt har jeg ikke noget i mod ærmer. De er lidt kedelige, men som regel glimrende tv-strik. Jeg er dog ikke så syg med dem, i trøjer der er strikket oppefra og ned. Det er egentligt mest fordi man sidder med en stor klump i skødet. Så vil jeg lige så gerne sy ærmer og anden montering.


Med min gamle rok, går det også ganske godt. I virkeligheden er det jo frygteligt. Jeg burde jo sidde nede i motionscentret, i stedet for at sidde ved rokken. 
Der bliver mere end 400 meter ud af 100 g nu. Det er også rimeligt jævnt.
De sidste 100 g af mit øve-BFL blev til dette:
Det ved jeg ikke, hvad jeg vil bruge til, endnu. Noget stribet, sammen med noget andet, eller et lille sjal. 
Så var det tid at gå til farverne. Jeg fandt noget på nettet. Farver er, som bekendt, ikke til at vurdere på en skærm. Jeg fandt noget merino i en farve, der hed vinterhimmel. Det viste sig at være, meget blåt. Jeg vil tro at sommerhimmel-ved-middelhavet-med-en-lille-tordensky, vil være lige så passende.
Jeg valgte at spinde det, på måde, så farverne blev blandede. Først delte jeg fletningen i to og spandt den ene halvdel. Den anden halvdel blev delt i tre og spundet efter hinanden. Jeg har stadig så meget at lære og kender ikke termerne endnu, men jeg tror at det hedder fraktalspinding.
Der kom i hvert i fald dette ud af det:
 Jeg fik vist sjusket, da jeg tvandt det. Det er blevet ret løst. Jeg er gået i gang med at strikke det op i et lille sjal. Det splitter lidt, men ikke noget jeg ikke kan leve med. Jeg kan, til gengæld, ikke leve med farven. Bevares, den er flot, men den klæder mig slet slet ikke. Jeg har dog en veninde, der kan bruge klare blå farver. Hun må få det i gave, en dag hun fortjener det, eller bare trænger.

Det næste, der går på rokken, er dette:
Det skal også blive til et lille sjal. Her vil jeg ikke blande farverne. Det bliver delt i to, langs midten og spundet. Jeg tænker, at det skal være min mors julegave. Det tager mig ca. 14 dage at spinde 100 g. Hvis jeg skal passe mit motionscenter, også, kommer det måske til at tage en måned. Det burde stadig levne rigelig tid til et lille 100 g´s sjal.

Rigtig god weekend!

4 kommentarer:

 1. Bare du ikke begynder at skrive på tysk! Fint nyt navn :-) Du slipper da fint fra spindingen, synes jeg. Jeg prøvede for lidt tid siden - det er sgu ikke så nemt at få det jævnt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak, og bare rolig Anne, Jeg ville kunne skrive et blogindlæg på engelsk, men tysk er helt udelukket:)
   Du skal bare blive ved med at spinde, så lærer dine fingre det.

   Slet
 2. Gratulerer med nytt navn på bloggen! Å gjøre ting ferdig er veldig smart og det prøver jeg også, selv om det er litt mange ting på gang for øyeblikket. Nydelig rød genser, den så utrolig god ut. jeg er enig i at ermer er kjedelig strikk, holder på med et par selv.

  Spinne ser artig ut, og er noe jeg vurderer å starte opp med. Jeg må bare vurdere om investeringen kommer til å svare seg, altså bli brukt. Det ser jo ut som det går ganske raskt å lære, ditt garn ser veldig flott ut allerede. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke. Jeg tænker faktisk tit på dit "Ingen ærmer, ingen kage"indlæg.
   Du må igang med at spinde. Det er sjovt. Og tænk på alle de timer man kan få ud af 35 kr. Indtil videre bruger jeg til nogle af alle de små lækre sjaler, der findes på Ravelry.

   Slet