lørdag den 25. januar 2014

Guld på rokken!

Efter en mega pause, må det være tid til et nyt indlæg. Det er ikke fordi der ikke er kommet noget af pindene i den mellemlæggende periode, men pc-problemer har betydet at jeg ikke kunne få mine billeder ind på computeren, og derfor heller ikke ud på bloggen. Når jeg siger pc-problemer, mener jeg at det er mig, der er for dum. Problemet kunne nemlig løses på et halvt minut, da jeg satte min store søn på sagen.

Dette indlæg bliver kun om rokken. Resten må følge i senere indlæg.
Jeg er endelig blevet rigtig gode venner med min rok. Drillet har den, ellers. Jeg købte den jo uden manual eller noget som helst. Det har været svært at indstille den, så den ikke rev fibrene ud af hånden på mig. Jeg har skiftet snoren på den et par gange, til en løsere, men helt godt blev det ikke. Det var igen, førnævnte eksmand, der gjorde opmærksom på, at man da vist kunne dreje på et håndtag (som idioten her troede var til at løfte i). Siden da har den kørt som en drøm.
I efteråret blev det til dette:
Som blev til dette:


Min mor fik det i julegave. Mønstret hedder Gaenor. Det minder rigtig meget om Pimpeliese, men har flere detaljer og er derfor sjovere at strikke. Det blev heldigvis godt modtaget.

Indtil videre har jeg ikke fået sat mig ind i alle de forskellige spindemetoder der er. Det er i det store og hele det samme, jeg gør hver gang. Til gengæld er jeg nu i stand til at lave et forholdsvist jævnt to-trådet garn.       Jeg har købt 100g her og 100g der, men aldrig en større portion. Det gjorde jeg så til Fåreavlernes julemarked.
Superwashbehandlet merino. Man kan mene meget om superwash, men damen lovede mig at det ville spinde sig selv, og det gør det også.
Færdigt garn på spolen. Dette er delt ned gennem midten, i håb om at farverne ikke bliver for blandede. En anden metode til at undgå det, er at kæde tvinde eller navaho tvinde. Det giver et tre-trådet garn og det ville jeg ikke have. Så tyndt spinder jeg ikke.
Her er det første nøgle. Der er til to mere. Jeg har 400 g i alt, så der skulle være til et eller andet. Hvad det skal være, har jeg ikke helt bestemt endnu. Farven er blevet lidt mere brændt orange, end jeg havde forestillet mig. Fibrene lignede nemlig solskin da jeg købte dem.

4 kommentarer:

  1. Velkommen tilbake Dorte. Du har fået nyt navn også - tyskerfåret.. Godt du fandt ud af det!!!!! Utrolig flotte garner - jeg er vildt imponeret over dit mod med rokken. Gaenor er så flot med den farve. Det blir spinnende (!!!) at se hva du har får lavet ud af den orangebrune du holder der!! Kan du hygge dig!!! Knus fra Lone

    SvarSlet
  2. Tusind tak, Lone! Det føles ikke så farligt med rokken, og 100 g fiber koster 35,- så det er bare at kaste sig ud i det:)

    SvarSlet