fredag den 24. maj 2013

En opdatering...

Det er så længe siden, jeg sidst har skrevet noget som helst. Det er der mange grunde til, men den væsentligste var at min computer, ganske enkelt, blev for træg at arbejde med. Det var tid at købe en ny. Lidt skattepenge retur, gav det overskud der skulle til. Det er dæleme dejligt. Selv om den ikke er særlig fancy, stor eller dyr, er det alligevel en fornøjelse at det er muligt at se videopodcasts og netflix og deslige.

Der er blevet strikket en del i det sidste halve år, selv om jeg ikke har skrevet om det.
Det er desværre ikke det hele, der kan vises billeder af, da de ikke er på denne computer endnu.

Min mors julegave, som ikke varierer noget videre i tema, var en Geilsk Rundstykke. Den er i samme farve som vist på linket. Det er en sjov trøje at strikke, men vældig rummelig. Det kan være at jeg er nødt til at lægge den under symaskinen. Det er jo nok ikke vejen frem, at min mor lægger sig ud:)

Et par knit-alongs har jeg været med i. Den ene gjaldt Mellow fra Pickles.
Det er i min udgave blevet til denne:

Den er dejlig varm og fluffy, men da der er en øvre grænse, for hvor store pinde jeg strikker på, er den også lidt tæt. Den er så havnet i skabet, hvor den kommer til at tilbringe sommeren. I mens har jeg planer om at lave en t-shirt udgave i noget lilla silke, jeg har fået foræret.

En anden trøje, jeg er rigtig glad for, og som ikke er forvist til skabet, er denne:

Den er strikket i Filcolanas New Zealand Lammeuld og J.C. Rennies supersoft, på pind 3. Det gør den superanvendelig, fordi den ikke er særligt tyk. Opskriften hedder Sinnasaujakka og er lavet af en
fantastisk dame, der huserer oppe i Norge. Ann Myhre eller Pinneguri i ravelrykredse. 
Sinnasau betyder surt får og det var derfor helt oplagt, at indkøbe disse knapper, da jeg faldt over dem i Kirsten Maskebals blog .
Mage til herligt udtryk skal man lede længe efter, synes jeg. Den er strikket rundt og klippet op efterfølgende. 

Som et sidste indslag i dette, efterhånden, lange indlæg er et sjal. Ikke et blødt sjal. Det er strikket i islandsk Einband. Til gengæld er der perler på.
Mønstret hedder Windsbraut og er tysk og velskrevet. Det er kun den nederste kant der er perler i. Det var fortrinsvis fordi, jeg havde strikket en del, da jeg fik en dims, at sætte perler på med. Det var jeg ikke så ked af, fordi det gør ondt i fingrene, at hive perler over noget garn, der ikke er helt tyndt.
Jeg er meget tilfreds med, selv om eks-manden kastede et blik og sagde:"Hvem skal have et bedstemorsjal?". 

Dette var, hvad det lykkedes at finde billeder på. Derudover er det blevet til lidt vanter og sokker.

For tiden har jeg 4 projekter på pindene, men dem kommer der mere om næste gang ( som jeg bestemt regner med, bliver noget før, der er gået et halvt år mere:))
Der har jeg muligvis også noget, for mig helt nyt, at skrive om.

I morgen lørdag, bliver helt strik. Først kommer strikkeklubben i kælderen, og i morgen aften er vi nogen stykker, der skal i Dansehallerne og se Strik og Dans (ja, folk tror jo man er åndsvag, når man fortæller det). Det er forestilling af Stephen West og en danser, hvis navn hænger ude på køleskabet. Det skal nok blive godt.

Rigtig god weekend:-)

9 kommentarer:

 1. til lykke med nye computeren, sa flotte projekter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Bryndis:) Det var på meget høj tid. Den gamle sad sammen med gaffatape:)

   Slet
 2. Godt, du har fået ny computer, så vi kan høre nyt. Rigtig fine ting du har strikket :-) Jeg er vild med får-knapperne; dem har jeg også købt nogle af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne,
   Jeg har lovet mig selv at være lidt mere flittig fra nu af.
   Vi ses fredag, ikk:)

   Slet
  2. Jo, vi ses fredag :-)

   Slet
 3. Godt du endelig er tilbage Dorte!! Og tillykke med ny PC!!! Heldigvis har jeg jo set dine prosjekter på Ravelry - ville jo ikke gå glip af alt det fine du har strikket!!!! Strik og dans - lyder helt perfekt :-) God weekend Dorte!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Strik og dans var syret, det er vist det bedste udtryk. Jeg optog lidt på mobilen, jeg vil se om jeg kan lægge op her. Og en forrygende arbejdsuge til dig:)

   Slet
 4. Dejligt at se nyt her på bloggen:-)Og rigtig god tur i aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Marianne. Og det var en fed aften:)

   Slet