søndag den 30. december 2012

Så gik der sørme endnu et år

Det er nytår igen og igen sidder jeg og spekulerer lidt på, hvor det år dog blev af. Det har lige været jul, synes jeg. Det er da godt at man har en del strikkede ting og sager, man kan se det på.

Det har været et fredeligt år, synes jeg. Det er lige ved at være to år siden jeg blev skilt og alt er faldet i en fornuftig gænge. Det var hårdt arbejde dengang, men det var det hele værd.

Nok om det. Det er strik det handler om, det her.
Siden det Lilla indlæg er Milles Skappelgenser blevet færdig. Hun har, som jeg troede, kun haft den på en enkelt gang. Den var temmelig varm. Det kan være at den kan agere overtøj, når det bliver lidt varmere. Den var egentligt hård at strikke. Jeg strikkede den på pind 5,5, simpelthen fordi det er den største jeg har. Jeg kunne godt mærke, at jeg er vandt til at strikke på noget tyndere pinde.

Det fik jeg tilfredstillet på det Camomille, jeg strikkede af det garn jeg vandt og som jeg viste i det sidste indlæg. Jeg er blevet rigtigt glad for det tørklæde.

Det er mig normalt ikke så magtpålæggende med blødhed, men dette er virkelig blødt.

I den ikke bløde kategori er de her hjemmesko. Der er strikket i LettLopi, der er mit yndlingsgarn til filtning. Det kan virkelig tage nogen bank og bliver enormt tykt.Jeg har strikket mange futter i LettLoi, men jeg har altid bare strikket en overdimensioneret sok. Denne model er ny for mig, men det bliver ikke det sidste par. Man strikker den dims, der er på billedet herunder og syr dem sammen efter en indviklet anvisning.


Der er strikket af de rester, jeg nu havde. De er blevet givet i julegave, til en veninde, der godt nok strikker selv, men som aldrig har lavet sådan noget her. Jeg ved endnu ikke om de faldt i hendes smag, for jeg har ikke snakket med hende endnu.

Strikkede julegaver blev det dog ikke til det helt store af i år. Jeg valgte i stedet at følge mine ungers ønske om nissehuer. Først kom Carl på banen. Den skulle være rød og lang og tyk nok til at han kunne bruge den som hue.Mille vil så nødigt snydes for noget. Hendes skulle være lige sådan, men hun valgte en mere pink farve. Hun valgte også at lave to pomponer til sin. Det var min betingelse: At de selv skulle sidde og vikle pomponer. Det gjorde de så. Carl var så lidt ærgerlig, over at han lavede sin først og derfor ikke fik set, sin søsters, lidt mere smarte, fremgangsmåde. Så kan det være han kan huske det til en anden gang. Skulle det nogensinde falde i hans lod at lave pomponer igen.
Garnet er Lima fra Hjertegarn. Det er tilpas blødt til at det duer til huer og det koster kun kr.25. hos min lokale pusher. Der gik 4 nøgler til hver hue.
De er blevet brugt flittigt og bliver nu pakket væk til næste jul.

Mit sidste nye arbejde er også en julegave, som altså først bliver strikket nu. Min mor fik kittet til et Geilsk Rundstykke i julegave,og så er jeg i gang med at strikke det op nu. Jeg er dog kun lige begyndt, så det må der komme mere om senere.

Nu er klokken blevet så mange  at det er blevet årets sidste dag og jeg vil slutte med at ønske:

Godt Nytår!
2 kommentarer:

 1. Rigtig godt nytår Dorte!!!! Så flotte ting du har strikket, men det er jo ikke så mærkeligt at skappelgenseren blev varm.... De tøfler er jo så smarte og sikkert gode og varme. Det var da godt du blev glad for dit Camomille!!! Ha det godt i aften - og så er der altid et eller andet strikkeprosjekt at starte med i morgen... Knus fra Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lone! Nemlig, de er nyt strik i morgen:-)
   Knus Dorte

   Slet