onsdag den 17. oktober 2012

Lilla!

Jeg har modtaget en udfordring: " Se at få skrevet lidt her hver fjortende dag". Det er så nu, eller for et par dage siden, faktisk:)
Jeg havde egentligt tænkt mig, at det skulle handle om alt det jeg fik strikket, i løbet af sommeren, men jeg er ikke sikker på, at jeg orker det. Mit problem her er, at få fundet frem til de billeder, der vil være relevante at vise. Grunden til det hedder Mille. Mit tøsebarn har det med at tage min telefon, der også fungerer som familiens kamera. Så går hun, med beundringsværdig grundighed, i gang med at forevige et eller andet. Således har jeg en millionmilliard billeder af Stasimuseet i Berlin, der i al sin brunhed, er fotograferet indgående. Det samme gælder Ribe Domkirke. Imellem alle de billeder, skal jeg så finde mine stikkebilleder. Jeg plejer at lægge dem på computeren ca. en gang om måneden så det er til at finde igen, men det glap i sommer.

Derfor er dette mere et "på pindene" indlæg.
Lilla synes at være mit tema lige nu. Det er egentligt ikke med vilje. Det skyldes at jeg har fået en masse garn forærende.
Først fik jeg en masse garn af min chef. Hun stod pludselig i min køkkendør, en morgen, med en stor pose og sagde:" Vil du ikke have det her. Jeg får ikke strikket af det og jeg gider ikke have dårlig samvittighed over det." Hun har, tydeligvis, heller ikke fattet ideen med at stashe. Posen indeholdt 700g Filcolana New Zealand lammeuld. 200g i en lilla farve og 200g i en lyserød farve, der tydeligvis skulle passe til. Det lyserøde ligger og hviler, men jeg er gået igang med det lilla.
Nu er det så sadan, at den slags foræringer gør at man må gå ud og købe noget mere der passer til.
Det første, jeg gik igang med, er denne:


Pinneguris Sinnasaujakka. Jeg har fået lavet et blindt får på ryggen. Måske man skulle lave lidt sjov der. Knapøjne eller noget. Det går jeg og summer på. Ellers er den et dejligt tv-strik. Pind 3 passer mig altså rigtig godt.

Folk, der kender mig rigtig godt, ved at jeg er, over genemsnitligt, glad for Norge, så jeg er forsat med norsk trend her:Det er, for den uindviede, en Skappelgenser. Da jeg ikke er helt sikker på, at jeg ikke selv er for gammel, til sådan en, strikker jeg den til Mille ( Jeg er så nok rimelt jævaldrende med Dorthe Skappel, men alligevel). Også i håb om at hun, tøsen altså, gider bruge den under sin regnjakke, når det er koldt.
Nøglet, i midten, er Filcolanaen. Til venstre er det et nøgle Drops Kid-silk og til højre er det et nøgle Einband fra Istex. Jeg strikker på en pind 5,5, dels fordi det er den største jeg ejer og dels fordi jeg strikker løst. Den bliver dejlig tyk. Den skal være stor i halsen, så barnet kan have en bluse på indenunder og så ikke blive rørt på huden.  Ellers tror jeg at hun hurtigt vil stå af på den.
Det islandske garn går igen i den næste lilla sag også.


Hatten hedder Kabuto og er et møster jeg har set og købt på Ravelry. Også denne har forbindelse til Norge, idet jeg har fået garnet af Vibeke på "Vibekes lille uldne". Eller rettere det er indgået i en garnudveksling. Jeg købte noget med til Vibeke, fra Sommerfuglen, da vi tog til Oslo for en måned siden. Til gengæld modtog jeg et fint sjal, som jeg vil vise næste gang, for det er ikke lilla, og to nøgler Fin fra Du Store Alpakka som er 50% Alpakka og 50% silke. Meget blødt. For at give det lidt hold har jeg strikket en tråd Einband med i det. Farven er nøjagtig den samme. Der gik lige under et nøgle af alpakkaen. Resten og det andet nøgle tænker jeg skal være til en hals.

Hav en fin onsdag:-)

8 kommentarer:

 1. Rigtig flotte strikkeprojekter du har på pindene for tiden - og rigtig flotte farver :)

  SvarSlet
 2. Tak skal du have Majken. Overvejer også om lilla skal være min nye yndlingsfarve:)

  SvarSlet
 3. Sikke en fantastisk sjef du har - hun har måske et kamera hun ikke bruger.. He he. Rigtig flotte ting du strikker og lilla er jo en hit!!!! Sjovt med det blinde får - glæder mig til at se hvad du finder på!!! Kan du have en god weekend Dorte!! Hilsen fra Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Lone:) Rigtig god weekend til dig også!

   Slet
 4. Lækker i lilla!
  Den fåretrøje bliver helt fantastisk i de farver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Karen. Jeg er også godt tilfreds med den. God weekend til dig:)

   Slet
 5. Godt gået Dorthe - jeg er i gang, men har problemer med bileder lidt a la dig.
  Glæder mig ti brunch-strik

  SvarSlet
  Svar
  1. Er også lidt stolt,men nu må vi se om jeg kan blive ved:-)

   Slet