søndag den 30. september 2012

Så gik der lige en hel sommer.

Hver gang jeg har lavet et indlæg, tænker jeg, at nu skal der ikke gå så lang tid, inden jeg skriver et nyt, for de bliver så lange. En kollega kom så lige med en opfordring her forleden. Nu var hun træt af at kigge på mit gamle indlæg om spist strikketøj. Så nu retter jeg lige ind, Anita!
 
Det er ikke fordi jeg ikke har strikket, for det har jeg. Der er lavet en del huer og halstørklæder her i sommer. Mest til ungerne, omend min store dreng meddelte at jeg godt kunne spare mig indsatsen. Så det gjorde jeg. De er nogle utaknemmelige skarn, mine unger. I hvert fald hvad angår mit strik.

Denne her strikkede jeg i min sommerferie. Imogen Tee hedder den. Jag havde længe haft noget garn liggende fra Bette Design lukkede sidste år. Jeg er blevet rigtig tilfreds med den. Den er blevet sådan en rigtig solid trøje, som jeg kommer til at bruge rigtig meget. God til enten et par jeans eller en nederdel.

Noget jeg brugte hele sommeren på at glæde mig til, var vores strikke minicruise. Vi var syv oprindeligt, men min kahytskammerat blev desværre syg. Det var så trist. Vi havde dog en helt forrygende tur.
Det var så ikke fordi vi havde vejret med os til sejlturen. Det var faktisk rimelig hårdt vejr, men takket være noget godt søsyge medicin, var der ikke nogen af os der oplevede noget ubehag. Vi havde taget mad med til den første aften. Brød, ost pølse.. Den slags. Og rødvin. Så sad vi ellers bare og sludrede og strikkede. Næste morgen fortsatte vi til morgenmaden.

Dagen i Oslo bød på et lidt stramt program, men her var vejrguderne med os. Det var et skønt vejr hele dagen. Vi løb af båden og op og hentede nogle busbilletter. Så tog vi T-banen op til Majorstua. Her turbobesøgte vi Tjorven, en dejlig velassorteret garnforretning. Her gik vi shopamok. Jeg havde, på forhånd, besluttet at jeg ville have den nye Matiusbog. Den fik jeg også, plus en del jeg  ikke havde regnet med.

Her et billede af dagens høst. Billedet ligger desværre på siden. Fra Tjorven købte købte jeg Mariusbogen, kruset, knapperne og mariusrefleksen. Resten er fra dagens senere indkøb.
Efter Tjorven løb vi tilbage mod centrum. Vi havde aftalt at mødes med nogle norske piger til lidt strik på Nationalteatret. Det var så hyggeligt, og bagefter gik to af dem med os videre ud i byen. Først var vi på bogmesse. Her købte jeg Mat på tur bogen. Nu er jeg ikke den store turgænger. Det giver ligesom ikke mening, at slå sig ned med stormkøkkenet, i Frederiksberg Have, men jeg tænkte at nogle af opskrifterne måske kunne bruges i vores skovbørnehave på mit arbejde.
Derefter gik vi ned mod rådhuset, hvor de var en kæmpe mad"messe". Her købte jeg spegepølsen. Jeg købte faktisk to. Den ene var elg med saft af ribs og solbær og den anden er lam/får med saft af ribs og solbær. Meget Nyt Nordisk. Jeg har spist elgen. Den var god.

Her er lige et stemningsbillede fra madmarkedet. Der var en million mennesker, og man opgav nogle gange at komme tæt nok på til at smage.
Det sidste vi nåede var en tur i Husfliden. Det var der jeg købte Selbuvottehæftet og garnet fra Rauma.
Så var vi også ved at være godt brugte, og turen gik tilbage til båden. Vi havde bestilt bord tidligt, da erfaringen siger at det er godt at være færdig med at spise inden man står ud af fjorden. Det var så virkeligt heldigt, for jeg skal da love for, at den huggede noget. Takket være samme gode søsygemedicin, blev jeg først klar over, hvor meget, da jeg rejste mig forat gå i seng.
Det var ikke en rolig nat, men det gik da at sove.
Der var strik til morgenmaden også. Det afstedkom en hyggelig bemærkning fra tjeneren. Derefter var det bare at gå hjem til søndagens øvrige pligter.
Tak for en dejlig tur!

10 kommentarer:

 1. Rigtig flot trøje, og lækre ting og sager du fik købt med hjem fra Norge - blev helt sulten af at læse om spegepølserne :)

  SvarSlet
 2. Tak Majken, Ja pengepungen tog jo lidt skade, men ind i mellem må man jo rive sig:)

  SvarSlet
 3. Åh hvor jeg kender det med bloggen, der ikke opdateres. Tiden går bare....
  Måske vi skal lave et væddemål om den der ikke opdaterer 1 x ugen taber? Det behøver bare at være æren vi 'spiller' om.

  SvarSlet
 4. Det er bare en deal, men kan vi ikke sige hver fjortende dag. Det vil vist være mere realistisk. Der skal jo også lige lidt af pindene:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. top - hver 14. dag. Mon næste indlæg har billeder fra kælderen? ses

   Slet
  2. Det kan sagtens være at der kommer billeder fra kælderen. Jeg skal bare huske at spørge folk om det er ok og det glemmer jeg som regel. Ses

   Slet
 5. Den røde Imogen-genseren er bare så lekker! Har lagt den i strikkekøen min og håper jeg får tid etter hvert. Det høres ut som dere hadde en meget vellykket tur til Oslo, til tross for røft vær underveis. Det ser ut som du fikk med deg litt fine saker hjem også. :) Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlet
 6. Tak skal du have, Vibeke. Du kan glæde dig til Imogen. Lige tilpas veksling mellen tv-strik og lidt at koncentere sig om. Check blot andes noter. Der er lidt at være opmærksom på ved halsen. God weekend:)

  SvarSlet
 7. Dejligt at se dit recap :) Det var en rigtig skøn tur og jeg håber, vi får lavet en gentagelse næste år :)

  SvarSlet
 8. Det gør jeg også:) Går faktisk og glæder mig allerede:)

  SvarSlet