lørdag den 1. oktober 2011

Strikke, ikke skrive blogs.


Det er godt nok længe siden jeg har haft tid til at rode med bloggen. Nu fik jeg da leget lidt med lay-out. Som de fleste trænede øjne kan se, er jeg en værre amatør. Billedet er fra Oslo-fjorden. Bare fordi jeg synes at der er så pænt.
At det er længe siden jeg har skrevet noget her, betyder ikke at der ikke strikkes. Der er masser på pindene. Jeg er rigtig godt igang med at komme til bunds i alt det fik købt hos Bette design i sommer, da hun lukkede. Det eneste jeg ikke er begyndt på, er alt det garn der skal bruges til huer og vanter. Dvs jeg er begyndt på et par Selbu hansker. Det er altså lidt træls at sidde med to farver på pind 2,5 og 20 masker på alle fire pinde. De skulle have været til min ene dreng, men de er så store at de må tilfalde min eksmand i julegave, i fald de bliver færdige. Der må komme billder senere, hvis de bliver færdige, altså.


Hvad der er blevet færdig er min topstykke kjole. Jeg er så glad for den. For en gangs skyld tog jeg mig sammen og lavede en strikkeprøve. Det gjorde jeg, fordi den lille model jeg har strikket til min tøs, ser herrens ud. Den er på pind 3,5 og er ujævn som bare den. Det viste sig at jeg kun skulle på pind 3. Det er blevet så meget pænere. Derfor bliver den lille pillet op og lavet om på et tidspunkt.

Min meget norske er også godt i vej. Kroppen er helt færdig og jeg er begyndt på ærmerne. Indtag til hals er med klippemasker, både foran og bagved. Det er blevet helt galt med knaphullerne. Jeg har nemlig glemt halvdelen af dem. Det må jeg finde ud af når jeg kommer så langt.

 Noget af det jeg købte hos Bette Design var 300g Nikolaj garn. 300g er i underkanten af hvad man skal bruge til det meste, så jeg har gået og rumlet lidt på det. Det endte med at jeg bestemte mig for Anette Danielsens Tidsel. Det der ses på billedet er alle mine fuglejakke rester der kommet i brug. Jeg er nået meget længere end billedet viser, men mere om den senere. Det er dejligt at få brugt sine rester, især når der er mange af dem.
Det sidste jeg vil vise er et par sokker. De første jeg har strikket fra tåen og op. Selve sokkerne er der ikke så meget avanceret ved. Det er garnet. Det hedder flyvende tallerken- på tysk. Den måde mønstret har arrangeret sig på øverst, havde jeg egentligt en forventning om at det ville være over det hele. Jeg var faktisk ret skuffet, men de kan da gå i et par halvlange støvler.
Det er afgjort ikke sidste gang jeg strikker fra tåen og op. Det er en dejlig måde at få det hele brugt alle de 100g lækkert strømpegarn, man nu har købt, på.

2 kommentarer:

  1. Den kjole er utrolig flot til dig!!! Fint design!! Skal sige du har gang i pindene. Og så var det jo hyggeligt at se lidt fra Oslofjorden!!!

    SvarSlet
  2. Tak skal du have Lone. Jeg skal bare lige have fundet ud af hvordan jeg gør det billede lidt mindre. Det fylder lidt meget. Kjolen kommer jeg til at bruge rigtig meget, er jefg sikker på.

    SvarSlet