søndag den 29. januar 2012

Så blev det endelig vinter!

Så faldt den første sne.
Jeg var begyndt at tro at vi skulle have sådan en lun grå vinter. Min personlige holdning er at den slags vintre er dødsyge. Det kan godt være at bilkørsel og anden bevægen sig rundt, er meget lettere når der ikke er sne, men kedeligt, det er det. Så selv om det bare er et tyndt drys, så synes jeg det er fantastisk. Dette  var udsigten fra min stue her til morgen.Det er ikke så tit at jeg finder roen til et blogindlæg, men til gengæld har jeg da fået en ting eller to færdig. Min meget norske trøje, som jeg kalder den, har jeg været igang med siden april. Jeg er meget tilfreds med den. Der mangler bare nogle hægter. Det var faktisk meningen at der skulle have været knapper. Jeg startede også frisk ud med knaphuller. Jeg glemte bare flere af dem på vejen op. Først tænkte jeg at de så bare måtte klippes bagefter. I sidste ende passede det overhovedet ikke. Så valgte jeg at sy dem til og satse på hægter i stedet.


Ellers har jeg været igang med at strikke fra mit lille stash. Billedet under er en "Tidsel" af Anette Danielsen. Jeg havde først planlagt den med noget helt andet. Da Bette Design havde ophørsudsalg havde jeg købt noget garn fra Henrichsen Spinderi. Jeg fandt ud af mine fuglejakkerester kunne bruges. Jeg strikkede først op til armhulerne. Så fandt jeg ud af den var alt for stor. Så pillede jeg hele gøjemøget op igen og strikkede str. small. Jeg kom længere denne gang. Så besluttede jeg at det så helt galt ud. Farven så herrens ud. Så pillede jeg op igen og marcherede op til min lokale pusher og købte det der er at se på billedet. Jeg er ganske fornøjet med resultatet.


Jeg prøvede den en dag først på måneden og forsøgte mig med et "hvordan ser den ud?" til min store søn. Han synes at have arvet sin fars evne, til med et enkelt ord, at kunne pille en ned på jorden igen. Han så på mig og sagde: "bildæk". Desværre havde han ret. Den brede rib bliver ikke så flatterende hvis man er lidt tyk. Nu forholdt det sig heldigvis sådan at jeg allerede havde beslutte at gå på kur.
Det er lykkedes mig at komme af med de første 3 af 8 kg. Metoden jeg benytter er www. madlog.dk. Det er et fremragende system, som jeg kun kan anbefale.
Det næste jeg har på pindene er også en ommer. Hos Bette Designkøbte jeg også Tynd Geilsk uld i en grøn farve. Jeg kom så langt som første forstykke, da jeg opgav den og pillede op. Det skal blive til en "Sweater med perler" fra Kari Hestnes´ "Strik -en reise til indre ro". De er også lidt sokker og lign. på pindene. Men mere om det på et andet tidspunkt.   

3 kommentarer:

 1. Jamen Dorte dog. Det var da noget værre noget med alt det arbejde du lavede om!!! Puh ha!! Men din norske trøje er jo fantastisk flot - og din Tidsel er også flot. Blæs nu på hvad andre mener - det var ikke pænt sagt!!!

  SvarSlet
 2. Jeg er da helt vild med begge dine kreationer! Meget forskellige er de dog :-)
  Og naturligvis skal der hægter på den Norske :-)Og den der tidsel.. den skal jeg vist have på min to-do liste :-)

  SvarSlet
 3. Tak begge to. Man må jo blive ved til det er som man vil have det og så sparer men også lidt penge.

  Fra børn og fulde folk.... ved du, Lone:-)

  Rikke, hvis du vil strikke Tidsel engang, så lav en lille note om måske at strikke elastik ind i ribben. Jeg synes at den bliver lidt slatten når man har haft den på et stykke tid.

  SvarSlet