tirsdag den 1. marts 2011

Masser af projekter!

Fuglejakken efterlod sig lidt af et tomrum. Det er helt mærkeligt ikke at have den mere. Det er ikke så meget, at den ikke er min i færdig tilstand, men mere at arbejdet er væk. Men men, jeg har vist forstået at udfylde tomrummet. Jeg har i hvert fald så meget i gang at jeg ikke altid kan finde ud af hvad jeg skal samle op af kurven. Hovedet er også fuldt af projekter jeg gerne vil lave, men sådan er det vel at være på Ravelry.

Fanakoften her til højre har jeg været igang med i en måneds tid. Der mangler ærmer og kanter og alt det andet finish. Det er en dejlig trøje at strikke. Den er en lige tilpas blanding mellem tv-strik og lidt at se på. Garnet er Semilla fra BC Garn. Det har nøjagtig samme løbelængde som det Sisu fra Sandnes som opskriften anbefalede. Alligevel syntes jeg at garnet forsvandt så hurtigt at jeg måtte ind og købe noget mere, bae for at være sikker. Så kan det godt være at jeg brænder inde med noget. Det vil tiden vise. Jeg håber at få en dejlig hverdagstrøje ud af det, der vil blive brugt rigtig meget.


Denne topstykke er så et ægte tv-strik. Den er lidt kedelig, men til tossekassen er den rigtig fin. Det er mit tøsebarn, der skal have den og i den lille udgave er den overkommelig. Jeg har også handlet ind, til en til mig selv. Den bliver mørk lilla. Jeg har en forventning om at den nok bliver mega-kedelig. Jeg har nemlig indkøbt to ekstra nøgler garn til den, så den kan nå ned til de tyngdelovsramte knæ og også få lidt længere ærmer i. Ikke at jeg ligefrem har vinger, men 45 år sætter sine spor, der ikke behøver blive blafret ud til hele verden.Julekulerne her er et hyggeligt lille strik. Det tager et par timer med diverse afbrydelser. De første 4 er strikket på pind 3. Det er så for stort, kunne jeg konstatere, da jeg fik udfyldt en. Den er stor som et æble og vel og mærke ikke et pigeonæble. Den der på pindene er på pind 2,5. Det er straks bedre. Mere som en almindelig julekule. Kulerne er Arne og Carlos design. Jeg har anskaffet bogen og agter at lave alle de 55 forskellige der er, i løbet af i år. Indtil videre er bliver det til en om ugen.
Mine drenge har udtrukt sig klart. Deres indtilling til hjemmestrikket julepynt er ikke just positiv. Lidt i retning af: "helt ærligt, skal vi så se på et træ med alt dit hjemmestrik". Svaret er at "ja, det skal i". 55 kuler på det samme træ er dog nok lidt overvældende, så mon ikke der falder et par stykker af til gaver her og der.


Jeg har været på strikkekursus hos min gode ven Charlotte. Hun beretter om dem på sin blog knittingbykaae. Dette burde være et link med jeg er så tilpas meget it-analfabet så det aner jeg ikke hvordan jeg gør. Det er nok det næste elevante jeg kunne tage et kursus i. Find Kaae i min venneliste på Ravelry, hvis du vil se mere.
Det var en superhyggelig eftermiddag. Det er ikke så tydeligt at se hvad det skal blive til endnu, men der kommer mere senere. Jeg begyndte med et halsrør, men bestemte mig til at konvertere til en skuldervarmer. Den bliver i grrønne og røde farver.
Det er så fire ting der kører samtidig og det nok lige i overkanten. Det fungerer bedst med et mønsterstrik og et tv-strik. Jeg tror at skuldervarmeren må vente til fanakoften er færdig. Man skulle jo nødig stresse sig selv.4 kommentarer:

 1. Jeg forstår godt det tomrum du føler - har haft det på samme måde da jeg afsluttede mine Seyfart sjaler.

  Jeg er helt vild med din fanakofte - gælder mig til at se den færdig.

  SvarSlet
 2. Hej Dorte. Godt at se at du har nok at lave - og det tomrom kender jeg også godt. Og en strikker er altså nødt til at have mange prosjekter i gang. Jeg strikker jakke, laangt halstørklæde med hjerter, armbånd, brumlebasser og har nogle hjerter jeg skal i gang med. Og ja, køen vokser for hver gang jeg er på Ravelry....

  SvarSlet
 3. Jeg er da helt vild med de jule kugler, har du bogen, og hvis - må jeg så komme forbi og kikke i den en dag...
  Smiler glæder mig til at se min skuldervarmer strikket op af dig :-)

  SvarSlet
 4. Fanakoften er godt i vej. Det kommer vist ikke til at tage så lang tid med ærmerne. Jeg skal dog have fundet et pænt bånd til den.

  Hvordan går det med jakken, Lone. Du er garanteret nået langt. Armbånd, dem har du da vist ikke skrevet så meget om, eller sover jeg?

  Jeg har bogen, Charlotte. Du må gerne kigge. Hvis du ikke kan vente til den 20/3 så ved du hvor jeg er. De er lige kommet ud med et mønster på påskekuler. De er også søde.
  Skuldervarmeren kommer med på arbejde, tror jeg. Ellers kommer den nok til at ligge lidt for længe:-)

  SvarSlet